2020-07-07 10:11:29, Boldog névnapot Apollónia !
Kereés az oldalon

Öt dolog, amiért hálásak lehetünk az internetnek

Németh Klaudia - 2019-11-17 10:00:00
Beszéljünk másról
internet kapcsolattartás főzés gps közlekedés menetrendek tanulás az internet előnyei az internet hátránya kommunikációs csatorna netezés internet haszna

Ugye néha te is besokallsz a kütyük világában? Minden évben, amikor beáll a hideg és már korán sötét van elindul a begubózás. Egyre kevesebb embert látni az utcákon, az emberek sietnek, menni kell begyújtani, és már nem annyira kellemes az utcán csonttá fagyva csavarogni. Nos itt jön képbe a rengeteg Tv előtt betakarózva ülő mobilt nyomkodó ember esete. Ismerős ugye és semmi kedved az észosztást hallgatni? Akkor itt van öt dolog, amiért hálásak lehetünk ennek a digitális világnak, bármennyire is bosszantó, hogy a netes háló már beszőte a beszélgetéseinket, a munkánkat és az egész életünket.

1. Kapcsolattartás

Kétségtelen, hogy ebben a felgyorsult világban igenis fontos szerepe és haszna van az online platformoknak. Sokkal egyszerűbb lebeszélni egy találkát, egy munkahelyi meetinget, megszervezni egy házibulit és megkérdezni a másikat, hogy hogyan is van, mint régen volt. Az élet felgyorsult és a kommunikációs csatornáink követték ezt a vonalat. Azaz már nem két hetet várunk a postán érkező válasz képeslapra. Hozzáteszem ez amennyire áldás a jelenben, akkora átok hosszútávon. Mert mi már biztosan nem ülünk az unokáinkkal a nagypapa szerelmes leveleit olvasva. Ha csak ki nem nyomtatjuk minden alkalommal, hogy „ helló asszony, indulok haza, főzz egy adag kávét. Köszi. Csók #fárasztónapomvolt” 

2019_1101125148_telo.gif

2. Közlekedés

Jómagam imába foglalnám a GPS feltalálójának nevét, mert ezzel a csodás találmánnyal is képes vagyok eltévedni. El sem tudom már képzelni, ahogy térképeket tekergetve próbálom megfejteni merre is van a Tisza Lajos körút Szegeden. Továbbá remek dolog, hogy a neten a mentrendeket bármikor megnézhetem és nem a buszmegállóban vagy a vonatállomáson szembesülök a ténnyel, hogy vasárnap nem megy az a járat, ami kedden ment.

2019_1101125413_anigif_enhanced-12947-1408486272-32.gif

3. Vásárlás

Két ember létezik a földön: aki imád vásárolni és hatalmas táskákkal róni a plázák boltjait és aki gyűlöli ezt az egészet, a tömeget és a tömeghisztériát főleg így az ünnepek közeledtével. Nos én az utolsók közé tartozok így nem is tudok könnyebbet és kényelmesebbet elképzelni, mint itthon a meleg lakásból leadni a rendelésemet egy-egy ruhára, kellékre, ajándékra és várni a postát, hogy átvegyem. Hálás köszönet ezért XXI. század!

2019_1101125507_shop.gif 

4. Tanulás és tudásvágy

Amennyire megnehezíti a mai fiataloknak a tanulását a folyamatos tudásvágy és ingergazdag élet, amely miatt 3 percenként görcsös vágyat éreznek a telefonon való újabb információszerzésre, annyira klassz dolog, hogy bármilyen kérdésben találhatsz információt a neten. Szerezhetsz ötleteket, olvashatsz online könyvet, játszhatsz, tanulhatsz, online kurzusokon vehetsz részt. Persze csak ésszel! Minden információt nem kell maradéktalanul benyelni!

2019_1101125707_learn.gif

5. Főzés

Emlékeztek még nagyanyáink zsíros itt-ott szakadt, besárgult szakácskönyveire? Ez is már a múlt kézzelfogható kiváltsága. Mert lássuk be, ma már a fiatalság netről főz és szakácskönyvet biza csak akkor vásárol, ha valamelyik nagyon szép és jót mutatna a konyhában. Hozzáteszem én percig sem bánom, csak valaki csináljon weboldalt arról is, hogyan süthetem bele a zserbóba a  nagyi szeretetét.

2019_1101130118_funny-kitchen-animated-gif-17.gif

Egy szó mint száz, a legfontosabb dolog az arányokban rejlik és nem szabad ördögtől valónak tekinteni az internetre és az okostelefonokra. De kérlek titeket baráti társaságban, családi ebédeken ne az legyen az asztalon mindenkinek szalvéta helyett.

 

loading...


Szólj hozzá Te is!