2021-09-20 07:54:56, Boldog névnapot Friderika !
Kereés az oldalon

TOP 10 női karakter a Trónok harcából

Németh Klaudia - 2019-05-12 10:00:00
Beszéljünk másról
top10 game of thrones trónok harca trónok harca női karakterek got női got női karakterek

A Trónok harca „túlhájpoltnak” vélt világába jómagam egészen későn csatlakoztam. Olyannyira, hogy két éve a hetedik évad végén egyszerre nyomtam le a torkomon az egészet körülbelül kettő hét alatt. 

Így ez az első év, amikor naprakészen hétről-hétre várhatom a következő részt és röhöghetek az internetes bosszankodókon, továbbá különböző fantazmagóriákon, amiket az emberek gyártanak maguknak egy héttel az utolsó rész előtt.  Viszont ez a cikk nem arról szól, hogy mi lesz a vége, elvégre hamarosan kiderül és amúgy is a Trónok harca egyik erénye, hogy szinte mindig szembe megy az elvártakkal. Ez az a sorozat, ahol egyetlen késszúrásra 7 évadot vártak és kb. 10 évet az igazi fanok.  Ez a cikk szóljon egy kis szubjektív karakterválasztásról, véleményről, meg úgy a nőkről. 

Top10 női karakter a Trónok harcából

10. Ygritte

Ő az a karakter, aki számomra borzasztóan hiányzik a sorozatból. Imádtam a nyers humorát, a nyers szerelmét. Elvégre milyen nő az, aki pont úgy szeret a naplementében csókolózni egy csodálatos kilátással megspékelve, mint számon kérni egy férfit a reggeli merevedéséért? Mindannyian. Majdnem mindannyian. Szomorúan rövid ideig volt szerepe a sorozatban. Bár így legalább mindenki megbocsátotta neki, hogy húsvér Cupidot játszott Havas Jonnal.

2019_0512194119_igritt.gif

9. Lady Mormont

Oh igen! Ha újra gyerek lehetnék, ilyen tökös kiscsaj akarnék lenni, aki lepipálja még a felnőtteket is, aki hűséges, okos és igazán talpra esett. Több Lady Mormont erre az új életképtelen világra! Több gyereket, akik megtanulnak érvelni, célokat kitűzni és el is érni azt! 

2019_0512194215_mormont.gif

8.  Lady Olenna

Komolyan hiányozni fog az öreg „szarkavaró” ! Mondjuk rám amúgy is jellemző, hogy nagyhatással a sorozatban az észjátékosok voltak, nem pedig a sárkányok. Ha valaki nem kedvelte őt meg haláláig, akkor az utolsó mondata tényleg nem mentette fel minden tette alól? Felejthetetlen élmény, hogy a halálában is volt egy kis csavar. 

2019_0512194537_hp9z.gif

 

7. Melisandre

Ha férfi lennék sikítva zokognék, hogy meghalt a GOT legjobb kamu cicije. A nyolcadik évad után sem lett a best of karakter, mert annyi szörnyűséget tett, ami megbocsáthatatlan. De sok nagy és fontos jelenete mellett sem szabad elmenni. Sokakat elvett, de vissza is kaptunk tőle nem kevesebbet, mint a fő „ hősünket”. Megérdemli, hogy itt legyen a Vörös Asszony. 

2019_0512193159_xgfb4mvye0ipiwlgjt2a.gif

6. Margaery Tyrell

A hatodik helyre akár azt is írhatnám Natalie Dormer, mert egyszerűen ez a színészi alakítás tette igazán érdekessé a karaktert. Az a le nem törölhető félmosoly, az tette őt pont annyira utálhatóvá, mint szerethetővé. Szép volt Dormer!

2019_0512194631_mosoly.gif

5. Cercey 

Színészileg Lena Headeyt a hatodik évadban mutatott vezekléséért jómagam díjjal tüntetném ki. Számomra a GOT legmeghatározóbb jelente volt. Maga a karakter mellett kizárólag az az ősanyaság szól, amelyet a vászonra vittek. Színészileg viszont a legjobb karakter. 

2019_0512193447_cercei2.gif

4. Sansa Stark

Ha van karakter, ami teljesen kiakasztott egészen az 5. évadig akkor az Sansa. Aztán a megerőszakolásánál valami bennem is megtört. Sarkosan de jól hozza karaktere a felnőtté válás súlyosságát, a felelősségvállalást és a tényt, hogy sokszor gyermeki álmainkból semmi sem lesz és teljesen mást ad nekünk az élet. A karakter jellemfejlődéséért aranyat is érdemelhetne, ha nem idegesített volna ennyire a sorozat elején. 

2019_0512194754_sleep.gif

3. Yara Greyjoy

Szerintem Yara szerepe méltatlanul el van hanyagolva. Elvégre egy bolond apa társaságában anya nélkül nőtt fel. Egy kalóz, egy amazon és egy vérbeli harcos leszbikus feminista. Mi kell még ahhoz, hogy felfigyeljenek rá a nézők? Egyetlen egyszer sem felejti el ki is a testvére és nem mellesleg én tőle várom a nagy bummot… még mindig. Gyere Yara! Gyere!

2019_0512193118_yara.gif

2. Arya Stark

Ki vagyok én, hogy ne rakjam dobogóra azt, aki egy késszúrással végez a fő gonosszal? A hülyeséget félretéve Arya karaktere számomra azért a megrendíthetetlenségért csodálatos, amit ő képvisel. Egyedül boldogul gyerekként egy kegyetlen világban. Mi ez ha nem életrevalóság? Sajnálom, hogy a gyerekek nem vele azonosulnak, hanem a főhősnővel. 

2019_0512193327_arya.gif

1.Tarth-i Brienne

A GOT legemberibb karaktere, akivel a legtöbb ember azonosulni tud. Hűséges, reménytelenül tud szeretni, nagy álmai vannak, kitartó, igaz barát és társ. Esélye sincs a hőn áhított szerelemre mégis ott van, jelen van a végsőkig az életükben. Éljen Brienne! Vastrónra vele! Tud harcolni, küzdeni, emberi és tapasztalt ember. Jó tudom, hogy esélytelen, de kár érte!

2019_0512194934_giphy.gif

Oh igen nincs a listán Viharban született Daenerys Targaryen, első ezen a néven, az Elsők, az Andolok és a Rhoyniak Királynője és a Birodalom Védelmezője, Sárkányok Anyja. Valahogy engem nem vett meg. Bár eleinte kedveltem. Drogonnal jó páros voltak, a tűzbe sétálása és a felszabadításai szerethetővé tették. De számomra ő volt az egyetlen karakter, akinek jelleme nem fejlődött, hanem egyre súlyosabban tombolni kezdett benne a hatalomvágy. Csalódnék, ha elfoglalná a trónt és életben maradnának a sárkányok. Nem lenne igazi GOT befejezés. Nektek ki a kedvenc női karakteretek?

loading...


Szólj hozzá Te is!