2022-05-21 13:59:17, Boldog névnapot Konstantin !
Kereés az oldalon

Kis kupac nagy gubanc

Németh Klaudia - 2017-05-12 15:15:00
Bűvös 7es
minimalista otthon tudatos életmód felhalmozott kacatok nagytakarítás

Manapság egyre népszerűbb a tudatos életmód. Aminek már nem csak a táplálkozás, a rendszeres mozgás a része. Egyre elterjedtebb a környezetkímélés pl. szelektív hulladékgyűjtés, vagy újrahasználható, környezetbarát tasakok használata műanyag zacskók helyett, sőt a tudatos vásárlás azért, hogy minél kevesebb felesleges szemetet termeljünk. Az új "őrület" pedig a minimalista életmód. Engem pedig minden érdekel, ami újdonság. Nem azért mert divatos vagyok, hanem mert szeretek tájékozódni. Így elkezdtem beleásni magamat a témába.

Első lépésként pedig feltérképeztem, hogy mik is azok a dolgok, amiket az évek alatt felhalmoztam. Azonban tisztába vagyok vele, hogy teljesen feleslegesen. Ezt pedig pontokba szedtem nektek hátha megerősítetek, hogy nem vagyok egyedül.

1. Fülbevalók

Ne! Ne is kérdezd! Szerintem, aki járt már nálam pontosan ezt említette volna meg először. Több, mint 70!!! pár fülbevalóm van. Igen tudom! Körülbelül a felét sem használom, de ez betudható egyfajta káros szenvedélynek. Ha bizsu boltban járok nekem tuti van pár csüngő, vagy apró pötty, ami azonnal a kezembe akad... és ugye mindenki volt már szerelmes. Ami pedig első látásra szerelem, azzal nincs mit tenni. Visszük haza! Mert jól mutat a gyűjteményben! Több fülbevalóm is van, ami végül soha nem volt a fülemben. A megfelelő alkalomra vár... és vár... és vár. A dolog szépsége pedig, hogy mindig megdicsérik milyen szép fülbevalóm van.... mert körülbelől évente ötször teszek is a fülembe valamit.

2. Körömlakkok

Oh igen! A párom mikor meglátta mennyi lakkom van, azt kérdezte tőlem, hogy ennyi egyáltalán akad pl. egy körmösnek? Közöltem vele, hogy a műkörmös nem körömlakkal dolgozik, de ne aggódjon mutatok neki valamit! Ezzel kinyitottam a szekrényt és megmutattam neki az UV lámpát, a géllakkokat, a zseléket és a teljes körmös felszerelésem. Amik nagy valószínűséggel beszáradva várnak arra, hogy valaha is használjam őket. Ugyanis szinte soha nincs kifestve a körmöm, mert ha van egy kis szabadidőm, soha nem akarom erre elpazarolni!

3. Smink!

Van szemhéjpúderem a létező mindenféle színben. Van rúzsom legalább 7-8 féle. Van szájceruzám, alapozóm és minden, ami egy nőnek már-már kötelessége, hogy legyen. A fürdőben alig férünk tőlök, és olyan mintha állandóan kupi lenne ezek miatt a sminkcuccok miatt. A valóságban pedig úgy elszoktam aludni, hogy ritkaságszámba megy, ha véletlen szemceruza vagy egy spirál kerül a kezemközé reggelente.

4. Füzetek!

Jó tudom most nagy a kontraszt! De minek nekem a padláson ennyi hülyeség? Komolyan az alsó osztályos füzeteimet is megtaláltam. Azokat, amiket soha nem fogok már kinyitni. Feltehetően a betűk rajzolásának technikáját sem fogom újra áttanulmányozni. Akkor mégis miért örzöm ezeket 2001 óta? Valaki adjon nekem erre magyarázatot mielőtt a mennyezet a fejemre szakad a súlyok alatt!

5. Díszek!

Miközben stílusom hatalmasat változott és ma már nem valószínű, hogy színes rózsákkal, esetleg villogó rénszarvassal díszítsem fel a szürkére festett szobámat, így nem egészen értem, hogy miért örzök ennyi felesleges kacatot. Ha kinyitnám az alsó részét a szekrénynek talán betemetne a rengeteg dekoráció, amit évek óta raktározok egy "egyszer még jól jöhet" pillanatra. Pedig tudom, hogy soha nem jön el az a pillanat.

6. A kedvenc ruháim!

Ugye neked is volt már olyan nadrágod esetleg felsőd, amit neked találtak ki! A kedvenced, ami dögös volt és egykoron kényelmes... mielőtt tönkrement. De neked annyira a szívedhez nőtt, hogy nem dobtad ki mikor összekented valamivel, ami már soha nem jön ki. Nem dobtad ki mikor elszakadt. Nem bizony! A szekrény aljában lapul és várod, hogy egy napon újszerű állapotban kerül ki a szekrényből. Mondd, hogy neked is van ilyen és nem csak az én szekrényem néz ki így! Mintha rengeteg ruhám lenne, holott a legtöbb megnyúlt semmit sem érő egykori kedvenc darab... ami ma már feltörlőrongynak lenne jó.

7. Macska játékok

Mivel nagy macskás vagyok és van két "vérszomjas fenevadam" is, így ezt is sikerült felhalmozni. Van nekik egy kosaruk, egy játék kígyó, csörgőlabda, meg gumilabda, kis egér meg nagy egér. Meg egy csomó más játéknak felhasználható kellék, amik valójában egyáltalán nem érdeklik őket. Főleg mióta kijárhatnak és hozhatnak nekem élő egeret a szobámba, hogy megdícsérjem őket a napi zsákmányért.

 

Ezek fényében pedig odébb van még a minimalista életvitelem. Mert azt egy nagytakarítás előzi meg és a tudat, hogy bármennyire nem akarok, de ezektől a tárgyaktól meg kell szabadulnom. Mert évek óta feleslegesen foglalják a helyet... és már előre látom, ahogy ülök a szoba közepén, minden szanaszét körülettem és azon agyalok, hogy ezek a dolgok még egyszer jól jöhetnek! ... és megy vissza a helyére!

...de talán egyszer majd nekem is sikerül ez a minimalista stílus, mert eszméletlenül mutatós és tudatos!

2017_0426115037_office-1966384_960_720.jpg

2017_0426115037_acer-791027_960_720.jpg

2017_0426115037_desktop-1246512_960_720.jpg

loading...


Szólj hozzá Te is!