2024-02-22 03:10:13, Boldog névnapot Gerzson !
Kereés az oldalon

Ördög Nóra Pozitív

Gergely Annamária - 2018-04-04 10:00:00
Könyvajánló
könyvajánló meddőség anyaság ördög nóra pozitív

2019_0309090747_2686741_5.jpg "Jóval korábban is édesanyává lehet válni, mint ahogy megszületne a saját kisgyermek. Édesanyák azok a nők is, akiknek még nincs ugyan gyermekük, ellenben nagyon vágynak rá… Akik olyan mérhetetlen szeretettel tekintenek a kisgyermekekre, amit sokan csak gyermekük születése után tapasztalnak meg. Mert nem fontos, hogy mikor alakul ki az érzés. A lényeg az, hogy létezik."

Tagja vagyok egy elég népszerű könyvklubnak a Facebookon. E havi témánk az inspiráció, önfejlődés. Tavasz van, ilyenkor nem csupán a természet újul meg, többnyire mi, emberek is ilyenkor vágunk újult erővel nagy tervekbe, váltunk munkahelyet, kezdünk új hobbiba, vagy éppen belevágunk a családalapításba. De mi van akkor, ha akárhogy próbálkozunk, nem jön össze a baba? Sajnos napjainkban  egyre gyakoribb problémával állunk szemben. És van, hogy hiába megyünk orvostól orvosig, telnek a hónapok, az évek, és nincs eredmény. Egyre fogy a hitünk, az energiánk és - mondjuk ki - gyakran a pénzünk is. A reményt mégsem szabad soha feladni, hogy jobbra fordulhatnak a dolgok, sokszor kell bizony egy kicsit megállni, leszállni a mókuskerékről,.és rábizni magunkat a sorsra (és a tudományra), hogy megfoganhasson az a kis élet.

Ez az a téma, amiről nem szoktunk beszélgetni egy kávé mellett. Ez a téma, amiről beszélni KELL, hogy azok, akik már az utat járják, vagy éppen elindultak rajta erőt meríthessenek mások tapasztalataiból, tanácsaiból. Azoknak a pároknak, leendő szülőknek ajánlom figyelmébe Ördög Nóra írását meddővé nyilvánításról, összetartásról, hitről és végül sok megpróbáltatás után az anyává, családdá válásról.

Le kell szögeznem két dolgot, mielőtt a könyvről bármit is írnék:

1.: soha nem szólok bele az olyan vitákba, hogy egy nő életcéljának tekintse-e a gyermekvállalást, vagy sem.  Aki úgy érzi, hogy igen, annak hajrá, legyen úgy, aki úgy érzi, hogy nem, annak is. Az ő élete, az ő teste. És a gyereké. Inkább ne legyen valaki anya, aki nem érez rá késztetést, minthogy társadalmi nyomásra szüljön, aztán egy életen át utálja a saját gyerekét. Ha meg Isten is az anyaságra teremtette, akkor jöjjenek csak azok a csemeték. Én egyik felett se török pálcát.

2. Kevés kivétellel vannak ma Magyarországon olyan ismert emberek, akik ha beszélnek egy témáról, odaállnak egy ügy mellé, vagy megosztanak bármit a külvilággal, amit fontosnak éreznek, arra oda is figyeljek, mert hiteles személynek tartom az illetőt, kvázi szeretem. Jakupcsek Gabriella, Náray Tamás, Alföldi Róbert és Ördög Nóra a kevés kivétel közé tartoznak. Általában a fent említett okból nem is szoktam hírességekről/től olvasni. Ördög Nórával kezdtem a komfortzónából kilépést, és igyekszem még idén olvasni a többiekről/től is.

A Pozitív cìmű könyv egy abszolút sallangmentes, őszinte és bátor írás szerelemről, családról, a gyermekvállalás nehézségeiről. Nagyon bátor dolognak tartom, hogy valaki beszélni mer nyilvános platformon a vágyairól, az életéről, a fájdalmairól, az öröméről, és ezt azért teszi, hogy segítő kezet nyújtson másoknak, akik most is hordják az ő cipőjét. A lapokról nem "azördögnóra" köszön vissza az olvasókra, hanem egy fiatal, egyébként sikeres és boldog nő, akinek talán csak az az egyetlen dolog nem sikerült az életben, ami a titkárnőként dolgozó Gizinek igen. Ő is egy hétköznapi Gizi, aki csak családot szeretne.

 A munkám során számos névtelen Ördög Nórával találkozom, ezért abszolút mellszélességgel támogatom, amit ez a könyv is próbál üzenni:ez a boldogság nem csak pénz kérdése, neki nem azért sikerült, mert ő "azördögnóra"! Végig együtt lehet érezni vele, úgy lehet olvasni a könyvet, mintha teáznátok valahol. Egyszerű és közvetlen marad az olvasóval, lehet vele sírni, vagy nevetni, pontosan az a hiteles, szerethető nő jön át, akinek én tartom őt.  

Ez a könyv nem magamutogatás, nem kitárulkozás, nem egy bezzeg-regény, hanem mankó, egy őszinte vallomás, hogy "ugyanolyan ember vagyok mint te, nekem is nehéz, de ahogy én sem voltam egyedül, neked se kell." Akár van az embernek hasonló problémája, akár nem, könnyen azonosulni lehet Nórával, a férjével, a nehézségeikkel, fel sem tűnik, hogy nem egy egyszerű nő, hanem egy ismert ember könyvét olvasod. Az érzelmi oldala mellett annak is hasznos olvasmány lehet, akit inkább szakmailag érdekel, aki belelátni szeretne inkább a rendszerbe, a folyamatokba. A szakmájukban nagyon sikeres, emberileg is remek szakemberek adták a nevüket ehhez az íráshoz, akik már sok-sok reménytelen párnak nyújtottak segítséget, családok köszönhetik a létüket az ő szakértelmüknek.

Inspiráló, szerethető könyv azoknak, akik éppen gyermekre vágynak, de azoknak is, akik már családként élnek. Előbbieknek, hogy hitet és reményt adjon nekik, utóbbiaknak pedig talán azért, mert nem kellett ezt az utat járniuk, és a gyerekekkel járó mindennapi bosszúságok mellett egy pillanatra megállnak, és megköszönik azoknak a rakoncátlan gyerekeknek, hogy vannak. :)

 

2019_0309090747_2686741_5.jpg

 

loading...


Szólj hozzá Te is!