2021-06-25 00:06:38, Boldog névnapot Vilmos !
Kereés az oldalon

Ezt jelenti nekünk a karácsony

Németh Klaudia - 2019-12-26 10:00:00
Ünnepek
karácsony ünnep szeretet család

 Bár már mind tele vagyunk töltött káposztával, mézeskaláccsal és megannyi finomsággal azért ilyenkor még mindig pont úgy fér egy jó falat, mint egy ölelés. Mi is eltémáztunk azon mit is jelent nekünk a karácsony és, hogy mi az ami nem hiányozhatott az ünnepi asztalról. Íme:

Pásztor Dániel: 

A karácsonyban nekem mindig a szertartás volt fontos, hiszen az előkészületek, a körülmények megteremtése adja a mágia erejét. Már a fa kiválasztásával elkezdődik a varázslat, tudom, nem túl népszerű most vágott fát venni, de mindig nagyon szerettem kiválasztani a fát, leginkább az illata alapján, hogy egész ünnep alatt fenyőillat legyen minden szobában. Karácsonyeste mindig összegyűlünk, és azt hiszem a tojáslikőr az, ami nem hiányozhat, amikor a szűk család összeül.

 

Huszka Zsani:

Nos igazából nem az ünnep jelent valamit, hiszen vallom, hogy egy ember szeresse a másikat, főként a családját egész évben, ne csak a szeretet ünnepén. Viszont a színek, a hangok, az illatok és ízek forgataga azzal egyesülve, hogy együtt van a család leírhatatlan. Legtöbbször béke és szeretet uralkodik körülöttünk, nos számomra ezt jelenti a karácsony. Olyan ez, mint egy meleg családi ölelés. Az izgalom, amikor ajándékot vásárolsz egy szerettednek, arra gondolva, hogy mennyire örülni fog neki, vagy hogy fog nevetni, ha kibontja, annyira felemelő. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy én szeretek személyes igények alapján vásárolni ajándékot, de én magam minden apróságnak örülök: például tavaly kaptam egy tök jó serpenyőt, egy lámás zoknit és egy csomag pattogós PEZ-t, mindegyik ajándéknak szívemből tudtam örülni - , az ilyenek miatt szeretem a karácsonyt. És hogy mi kerül a karácsonyi asztalra? Mindegy, csak az Édesanyám főzze azt. Általában töltöttkáposzta, húsleves, sültek és krumpli illetve francia saláta szokott a menü lenni sok-sok sütivel. Lehet ez mind nagyon érzelgősnek és naivnak tűnhet, de számomra ez a karácsony jelentése.

 

Aurora LaForge

A karácsony nekem a szeretteimmel való együtt létet,a töltött káposztát és a fasírtot jelenti. Viccet félretéve, leginkább tényleg azt, hogy van pár nap az évben, amikor nem a mindennapi rohanás van, kicsit félre lehet tenni a melót. Ezek mellé jön a családdal való együttlét, ennél nekem nem kell több. Szeretem díszítgetni a lakást és a fát, de ajándékot kapni mellékes (egy ív cicás matricának vagy egy plüssnek is hónapokig tudok örülni, szóval nincs magasan a mérce), én viszont nagyon béna ajándékozó vagyok.
Ami pedig nem hiányozhat a Karácsonyi asztalról az a töltött káposzta és a fasírt. Az évben szinte bármikor lehet enni mindkettőt, de Karácsonykor valahogy mégis finomabb, még akkor is, ha odaégett. Nem vagyok édesszájú, 1-2 zserbót vagy linzert megeszek, de nem zavar az sem, ha egyáltalán nincs süti.

 

Pálfy Zsuzsanna

Az előkészületi őrületet figyelmen kívül hagyva a karácsony számomra a meghittséget jelenti, amikor végre a családommal csak egymásra figyelünk. Az ünnepi asztalról ami nálunk sosem hiányozhat, az a hal bármilyen formában és a zserbó. Ezek nélkül nem karácsony a karácsony.

2019_1223225407_tables-3039635_640.jpg 

Lipták Márk 

Talán a legnagyobb közhellyel jövök, de a legfontosabb dolog a karácsonyban, hogy ezen az ünnepen ott legyenek azok az emberek, akiket szeretek. Akik a családomhoz tartoznak. Akik nélkül az élet értelmetlen, unalmas és pusztító. Akik mindennap rám mosolyognak, akik feltétel nélkül szeretnek.
Ezen az ünnepen fontos, hogy megháláljuk a másik szeretetét, ám egy még fontosabb dolgot elfelejtünk, kicsit mindennap karácsony van. Ha csak egy kis csokit adok is, és megölelem az illetőt, akkor is meghálálom a szeretetét. Így a karácsony, ha a szeretet ünnepe, nálam mindig karácsony van. Légy hálás, egyél, ajándékozz, és szeress!

Huszka Vivi:

Talán az a legfontosabb számomra a karácsonyban ,hogy együtt legyek a családommal illetve barátaimmal, szeretteimmel. Nekem annál több nem is számít.  Jó mikor összeülünk a TV elé ezredszer is megnézni a Reszkessetek betörőket és ezredszerre is közösen hagyja el a szánkat: Tartsd meg az aprót te mocskos állat! Pedig hányszor láttuk… a normális ember már unja én épp nemrég néztem meg csak úgy. Mi akkor szoktunk társasozni és jókat enni a családdal. Az asztalról pedig nem hiányozhat az a rengeteg fogás amit anyu csinál töltöttkápi, sülthúsok, a finom húsleves csigatésztával, ezeknek nincs párja a világon.

L.L. Taylor

Számomra az ünnep egyenő a várakozás izgalmával. A készülődés örömével, a békesség nyugalmával. Persze mostanában nehéz elérni ezt, sőt inkább megélni ezt. Amióta közös az életünk a kedvesemmel, már jó időben  feldíszítem a lakást. Semmi túlzás, csak éppen egy kis esszenciális karácsony itt és ott. Amikor pedig eljön az ünnep hazamegyünk a családjainkhoz együtt. Ezektől a pillanatok számítanak igazán. És persze a hal,a mézeskalács és anyukám süteményeinek illata is előkelő helyen állnak 

Németh Klaudia

Nekem a karácsony érzések melankólikus egyvelege. Számomra pont úgy nincs karácsony hangos, olaszos családi nevetések nélkül, mint esti befelé fordulás nélkül, amikor magamban hálát adhatok mindazokért, akik szeretnek és, akiket én is viszont szeretek. A karácsony egy érzés, egy összekomponált illat,amelyet fenyőből, töltöttkáposztából, zserbóból, mézeskalácsból nyertek ki és mégis tökéletes. A karácsony a közös összemosolygás, a felcsillant gyerekszemek, egy apró fejsimogatás vagy egy jel, hogy szeretnek. A karácsony a hétköznapok koronája, amire jó visszaemlékezni a mindennapi hajtásban.

Boldog Karácsonyt kíván a HM csapat!

 

 

 

 

 

 

 

loading...


Szólj hozzá Te is!