2024-07-22 16:21:56, Boldog névnapot Magdolna !
Kereés az oldalon

A ruhák börtönében

Németh Klaudia - 2017-06-19 10:00:00
Pszicho
molett nyár pcos striák nyári ruhák bikini szezon strand szőrösödés

A nyár szele kellemesen kap bele a hajamba. A laza hosszú türkizkék nyári ruhám libben a szélben és a testemet simogatja a kellemes anyaga. A magas sarkúmban dívaként vonulok végig a tökéletes sminkemben a város platánjainak árnyékában. A szemek rám tapadnak és el sem hiszi a tömeg, hogyan csinálom. Hisz' annyira tökéletes vagyok és annyira nyári. Igazi nyári gyerek, aki a negyven fokban megszületve leküzdötte a nyár hátrányait és tündököl benne. Pont így képzelem el a nyarakat.

2017_0609092619_sand-465724_960_720.jpg

A valóság azonban elkeserítő! Hosszú farmerban és garbóban próbálom túlélni a nyarat. Tízre már szagom is kezd lenni, a hajam áll az izzadságban és a fejem tetejére van egy gumóba összekötve, hogy véletlen se érjen hozzám, mert akkor megőrülök. Ma senki ne nyúljon hozzám, mert ragadok az izzadságtól, mert melegem van, mert utálom ezt a meleget. A ruhák börtöne, számomra mindig ez a nyár. 

Ennek alapvető oka, hogy gyűlölök vásárolni, és mindig addig húzom a dolgot, amíg csak lehet! Mert kérem a magyar üzletek még mindig nincsenek felkészülve a plussize nőkre! Én meg nem akarom szemmel megölni az eladót a huszadik "ez sem jó rám", "ez meg annyira tucat", "ez meg úgy áll rajtam, mint tehénen a gatya" nadrág után. Szóval marad a hosszú! Mert azt már beszereztem, és télen nem izzadtam úgy az üzletben, mint most bélelt gatyában a 38 fokos főutcai boltban. A másik ok már ennél komolyabb.

A társadalmi elvárásoknak hála én feszélyezve érzem magam a rövid ruhákban. Rettegek attól, hogy kinevetnek, megbámulnak és attól még inkább, hogy tényleg hülyén nézek ki. Így kérem én nem hordtam évekig trikót, nem hordtam rövidnadrágot, nem hordtam ruhát és szoknyát sem. Miért? Ezért:

Lengő izom: Sokáig nem hordtam trikót. Ennek pedig azaz oka, hogy a karomon lévő "lengő izomnak" hála kellemetlenül éreztem magam. Továbbá a hatalmas hátamnak köszönhetően akkora volt a vállam és a hátam benne, mint egy IFA plató. Rettenetesen férfiasnak éreztem magam ebben a göncben így mellőztem. Majd egy napon megadtam magam a hőségnek és beszereztem egyet-kettőt. Persze még csak feketére, és sötétkékre volt merszem. A színek még váratnak magukra! De ezek beszerzése sem volt könnyű. Tudjátok a trikók másik hátránya, hogy a nagy mell szeretne belőle meglépni. Hol felül, hol oldalt... de nem szeret alatta maradni...

Combok: A rövid nadrággal is meggyűlt a bajom. A hosszú nadrág ugyanis ápol és eltakar. A rövid változat már megmutat ezt-azt. Vastagabb vádlikat, nagyobb combokat. A rövid nadrág, a ruha, a szoknya mind a meztelen elefánt érzését keltette bennem. Mígnem bevállaltam! ...és minden plussize csajnak üzenem, semmivel sem néztek ki rosszabbul benne. Sőt, egy jól megválasztott mell alatt húzott ruha brutál dögös alakot varázsol nektek!

Striák: A fürdőruha a nyár legnagyobb szenvedése a számomra. Na drágáim, ti engem biztos nem láttok a parton napozni! Leérve a strandra negyven percig tart levetkőznöm. Ez a manőver pedig magába foglalja, hogy a ruhát ugyanazzal a mozdulattal kell levarázsolni magamról, amely mozdulattal a törölközőt fel varázsolni. A törölközővel a part széléig, félig már a vízbe mászok. Majd hirtelen mozdulattal nyakig merülök a vízben és szóljatok, ha megyünk haza! Addig én ki nem jövök! Pirospont pedig akkor jár, ha a hazaindulást már késő estére, lehetőleg korom sötétben tervezed! Mert drága anyám hiába mondja, hogy meg is érdemli aki azért jár strandra, hogy másokat megbámuljon. Ez még nekem mindig nem megy jól! Bikiniről pedig álmodni sem merek a striák miatt. Mert bár fogytam, a nyomok megmaradnak... és örökre megmaradnak, már sosem lesz a testem feszes, és magazinba illően tökéletes. 

PCOS: Utolsóként pedig szóljon a nyár a valódi problémákról. Ezt pedig csak azok a nők érzik át, akik ugyanebben a problémában szenvednek. A PCOS egy olyan betegség, amelynek számos tünete létezik. A legnagyobb szenvedés azonban a legtöbb hasonló sorsú nő számára a szőrök! Ugyanis ez a betegség hozza magával a férfias stílust. A női lábon nem apróbb pihék vannak, hanem keményen szőrök, amik bizonyos esetekben a combokra is felkúsznak, a hasra, a felkarra, az állra... Egy PCOS-es nő legjobb barátja a nyáron a epillátor, gyanta és borotva édes hármasa... és attól, hogy erről nem beszélünk, és ti férfiak igazán nem is tapasztaljátok, a probléma valóságos! Keserves szenvedés, és önbizalomhiány az, amit ez a probléma okoz nekünk. Mert a szőrös láb ronda, azonban a szőrtelenített kipattogott láb sem szebb igazán. Tehát ez a valódi probléma! Sokszor nem a túlsúly, nem a lengő izom, nem a striák, hanem egy betegség , amit nem tudsz elengedni, nem tudsz vele nem foglalkozni. Csak elviselni, és küzdeni ellene és elmenni a török tengerpartra, ahol jobb esetben már tényleg nem ismer senki. Mert a világ még mindig megszól, mert biztos ez is a te hibád...

loading...


Szólj hozzá Te is!