2023-03-31 20:45:53, Boldog névnapot Árpád !
Kereés az oldalon

Társ(at)kereső

Németh Klaudia - 2017-06-25 10:00:00
Pszicho
társkereső társat kereső oodey barátkozás szerelem

2017_0609100841_keyboard-621830_960_720.jpg

A magyar és külföldi online világokban egyre nagyobb teret nyernek a társkereső oldalak. Ezekre a platformokra pedig akkor is szükségünk van, ha ezt nem merjük bevallani. Ma Magyarországon a legtöbb ember fél bevallani, ha regisztrált egy társkereső oldalra. Titkon bízik benne, hogy az ismerősei nincsenek fent ugyanazon az oldalon, és abban is bízik, hogy rátalál valaki, aki különleges lehet a számára és meghatározó az életében. Én is voltam már fent társkeresőn... és bár hatalmas poénkodásnak indult és rengeteg kacagás is lett belőle, sokat köszönhetek ezeknek az oldalaknak.

Tévhit, hogy ezeken az oldalakon csak szerelmet lehet keresni. Számos házas, párkapcsolatban élő ember is fent van ezeken a portálokon. Nem kertelek, biztos vannak köztük olyanok, akik nem épp pozitív irányba terelik ezeknek az oldalaknak a megítélését. Hónapokkal ezelőtt írtam egy cikket a " netlovagokról", akik alatt olyan személyeket értettem, akik a klaviatúrán túlról is sértették az én női hiúságomat. Aztán a cikk nem került ki. Ennek pedig az oka az általánosítás. Mert sokakhoz hasonlóan én is ráhúztam a sémát az egész társkereső rendszerre és előítéletes voltam, aki már mindenkit megbélyegzett, aki oda beregisztrált. Pedig sokat kaptam én is az ilyen oldalaktól, és igen, ehhez be is kellett regisztrálni, így magamat is megvethettem volna. De akkor lássuk, mit rejthet magában egy online társkereső:

Barátokat

Mai napig vannak emberek, akikkel néha beszélek, pedig soha nem találkoztunk. Megtaláltuk a közös hangot és a távolság miatt ez nem válhatott kapcsolattá. Mert én személy szerint ebben nem hiszek... Nekem szükségem van egy kapcsolathoz a rendszeresen együtt töltött időre. Viszont sokat kaptam tőlük! Rengeteg problémát megbeszéltünk, tanácsokat adtunk egymásnak. Kibeszéltük a nőket, férfiakat, a kapcsolati problémákat, a sikertelenségeinket és rávilágítottunk kertelés nélkül egymás hibáira. Aminek hála, például beláttam, hogy túlságosan szeretem a sebeimet nyalogatni, túlságosan a múltamban élek. Egy dunántúli srácnak köszönhetem, hogy egészen más személy lettem. Neki köszönhetem, hogy beláttam olyan hibáimat, amiket a közelemben lévő családok, barátok nem mertek a személyesség miatt hozzám vágni. Hosszú-hosszú éjszakák és rengeteg beszélgetés vezetett az én talpra állásomhoz. Amiért örökre hálás leszek neki!

Szexualitás

Az ember az internet világában sokkal merészebb. Persze fontos, hogy ennek komoly korlátai vannak, amit soha nem szabad átlépni! Ne küldj meztelen képeket! Ne küldj videókat magadról! stb... De egyértelműen merészebb az ember. Mer beszélni dolgokról, fantáziálni és megismerheti a benne megbújó kisördögöt is, ami később egy valódi kapcsolatban sokat fog kamatozni. Továbbá végre nyíltan mer beszélni majd egy kapcsolatban az elvárásairól. A szex ma egy olyan téma, ami tabunak számít, amiről ciki beszélni. Pedig minden párkapcsolat egyik alapja! A rosszul működő szex sok kapcsolatot juttatott már pokolra. Márpedig ezért is fontos megismerni, hogy sokkal nagyobb a "dög" bennünk, mint elsőre gondoltuk volna. 

Vallás vagy spiritualitás?

Ugye, hogy te se gondoltad volna? Ténylegesen egy nagyon ismert társkereső oldalon ismertem meg egy nem is messze élő srácot. A srác lényegében nem vallásos volt, hanem egy sajátos spirituális elképzelése volt az életről. Ami az én szememben tűnt először vallásosságnak. Majd beláttam, hogy a két dolognak köze sincs egymáshoz. Azonban hihetetlen eszmefuttatások zajlottak közöttünk, amelyek a mai napig foglalkoztatnak. Mivel én egyik vallást sem gyakorolom, de bizonyos dolgokban mégis hiszek egy minimális szinten, így észrevettem, hogy nyitott vagyok dolgokra. Nos, ezt nem nagyon durva szinten kell elképzelni, de a mai napig sokat agyalok az elméletén, mely szerint a vallásosság és a pszichológiában tanult és ismert saját énjeink között szoros párhuzam figyelhető meg. Ennek alapja, hogy ha hiszünk valamiben, akkor az saját magunk legyen! Ezt pedig mind egy társkeresőn zajlott beszélgetés foszlánya, pedig elméletileg nem oda való téma. 

 

...ezekről a dolgokról pedig képes lettem volna megfeledkezni, pár beteg gondolkodású ember miatt... és nagy hiba lett volna. Hiszen ezek az emberek, ezek a beszélgetések, ezeken az oldalakon sokat adtak a mai személyiségemhez és a mai énemhez. Amiért én igazán hálás vagyok!

loading...


Szólj hozzá Te is!