2024-07-22 16:51:56, Boldog névnapot Magdolna !
Kereés az oldalon

Hashtag Magazin mini logo Interjú a San Lazaro Állatvédő Alapítvánnyal

"Nekünk nem lenne élhető az életünk, ha elmennénk a szenvedő állatok mellett."

Hashtag Magazin mini logo Dante Alighiheti (el, amit látott)

Művészet
Dante pokol isteni
Közben a klotyón hatalmas fing dörren, Undorodva jajgattak leányai, Ezt nyugtázva Jani bá’ nagyot böffen. Folyt és folyt szüntelen a kőbányai, Itta, itta azt Anti bá’ vedelve, Röhögtek rajta rút haverjai.

Hashtag Magazin mini logo Az értékek válságáról, és az értékmentők feladatáról

Művészet
írás alkotás művészet
Az alkotómunkával önmagunk földi küldetésének beteljesítésén kívül ez az, ami bennünket meghatároz, ez ellen alkotunk. Írunk, festünk, katákat járunk, olvasunk, művelődünk, filozofálunk, igyekszünk magunkat, és a környezetünket inspirálni, az igény magvai elültetni, hogy aztán erős fává növekedjenek, amely tavasszal nyíló virágokkal, nyáron pedig piros gyümölcsökkel örvendeztet minket, hogy aztán a szellem gyümölcsének ízét akár évszázadokig megtartó nemes nedűként élhessen tovább...

Pásztor Dániel cikkei rovat

Hashtag Magazin mini logo Nosztalgia krónikák II. Szecessziós fröccs

Elv/érzek
nosztalgia novella irodalom
Ahogy felnézek a pohárból egyszerre meglátni Krúdyt a „találmányát” fogyasztva, és az idős kocsmáros elé teszi az újabb adag papírt. Talán éppen a Szinbád születik, hiszen hol máshol lehetne azt megírni? Vajon érzik egymás között az eltelt korokat?
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Nosztalgia krónikák- Az a régi, matracszagú nyár

A kánikula némaságában még hallom a gyerekzsivajt, a nevetést. Talán a strandról jön, talán a táborból, talán az elmúlt boldog idők hangja ez, mely mindenütt kísért, ahol valaha nyaraló állt.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Azok a bizonyos piros gombok...

Lelki Pillér
lélek probléma piros gomb
Érezted már magad úgy, mintha ártatlanul lennél megvádolva? Kimondtál pár szót a másiknak a maga félreérthetetlenségével, és mégis egy összeesküvés-elméletet kaptál válasznak? Úgy olvasták rád a szavaidat, hogy közelében sem volt annak, amit gondoltál? Tapasztaltad már, hogy egy-egy gesztus, mozdulat micsoda rémületet, megdöbbentő reakciót vált ki a másikból, és fogalmad sincs, mit csináltál rosszul? Nos, akkor barátom akaratlanul is megnyomtál egy bizonyos piros gombot…
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Panel Idill

Mert a lakótelep oly meseszép, tán épp ide vágyna, Jó munkás, ki sosem látott mást: gyárszalagot csak.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Vakrandi a szivárványhíd alatt...

És amikor odaért hozzám egészen közel, és a „nő” szabályosan fölém magasodott az utca közepén, ez a félelem pánikká fejlődött… lefagyott a mosoly az arcomról, mikor megláttam az arcát... jaj neee, hiszen nem is nőőő!!!
Bővebben