2024-02-22 02:12:26, Boldog névnapot Gerzson !
Kereés az oldalon

Hashtag Magazin mini logo Interjú a San Lazaro Állatvédő Alapítvánnyal

"Nekünk nem lenne élhető az életünk, ha elmennénk a szenvedő állatok mellett."

Hashtag Magazin mini logo Dante Alighiheti (el, amit látott)

Művészet
Dante pokol isteni
Közben a klotyón hatalmas fing dörren, Undorodva jajgattak leányai, Ezt nyugtázva Jani bá’ nagyot böffen. Folyt és folyt szüntelen a kőbányai, Itta, itta azt Anti bá’ vedelve, Röhögtek rajta rút haverjai.

Hashtag Magazin mini logo Az értékek válságáról, és az értékmentők feladatáról

Művészet
írás alkotás művészet
Az alkotómunkával önmagunk földi küldetésének beteljesítésén kívül ez az, ami bennünket meghatároz, ez ellen alkotunk. Írunk, festünk, katákat járunk, olvasunk, művelődünk, filozofálunk, igyekszünk magunkat, és a környezetünket inspirálni, az igény magvai elültetni, hogy aztán erős fává növekedjenek, amely tavasszal nyíló virágokkal, nyáron pedig piros gyümölcsökkel örvendeztet minket, hogy aztán a szellem gyümölcsének ízét akár évszázadokig megtartó nemes nedűként élhessen tovább...

Szabó Gréta cikkei rovat

Hashtag Magazin mini logo Kifürkészhetetlen utak

Nem tabu
történet utazás kapcsolatok
Ülök a padon és figyelem a száguldó járműveket. Nem könnyű feladat. Főképp, hogy régen egyáltalán nem értettem a négykerekű masinákhoz. Bár belegondolva, rengeteg minden volt, amit nem értettem.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Emléktöredékek

Elv/érzek
emlékek gyerekkor boldogság
Emlékeztek még a régi időkre, melyek olyan messze járnak már, hogy talán nem is voltak valóságosak?
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo A rózsák lelke

Nem tabu
rózsa rózsabokor rózsák lelke
Mikor kicsi voltam és sokat játszottam az utcán, gyakran elsétáltam egy különleges rózsabokorhoz, mely az úttest mellett virágzott. Ámultam a különböző színekben pompázó árnyalatain
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo A bélyeg

Nem tabu
megbélyegzés iskolai bántalmazás bántalmazás
Azt mondják, hogy életünk és személyiségünk alakulásában a szülőknek, a családunknak és a tanároknak van a legfontosabb szerepe. Az ő dicséretük esik a legjobban és egyben az ő bántásuk fáj a legjobban… Ám egészen biztosak vagyunk abban, hogy ez valóban így van? Én azt mondanám, hogy az ő szerepük kulcsfontosságú, de mellettük van egy másik lényeges tényező. Ugyanis a gyermek érzéseinek és magának az egész lényének a legnagyobb fájdalmat nem más tudja okozni, mint egy MÁSIK GYERMEK.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo A négylábú emberek

Nem tabu
kutyika négylábú valóság
Régen a lépcsőházak és az utcákhoz tartozó terek tele voltak gyerekekkel. Minden családba legalább két apróság született. A hétköznapi csöndet gyerekzsivaj, sikongatás és boldog kacagás töltötte meg. Ma micsodák van az utcákon és a lakásokban? Na mik? Hát kicsi kutyuskák! Üngyüm-büngyüm kis (vagy hatalmas) szőrpamacsok. Egyem a szívüket.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Önzetlen ünnepek

Nem tabu
önzetlenség ünnepek szeretet ünnepe
Nehezen lépkedek. Az orkán erejű szél egyenesen az arcomba fújja a havat
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Mit érne az élet szomszédok nélkül?

Vendégcikkek
szomszéd szomszédság jó szomszéd
Az evolúció megalkotta a szomszédságot, ami egyenlő azzal, hogy sokszor elképesztően közel élnek az emberek egymás mellett. (Régen ennek fontos szerepe volt abban, hogy ne tudjanak megenni minket a vadállatok, de valljuk be manapság erre, azért elég kicsi az esély). A szomszédok nagy százalékban nem a rokonaink. Vagyis a legtöbbször olyan távoli lényeknek érezzük őket, hogy előbb el tudunk fogadni egy poloskát a két ablak között és elnevezni Sanyinak, mintsem, hogy kapcsolatot akarjunk létesíten
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Mentőhívás!

Tudomány
mentő 104 életmentés
A napokban részt vettem egy olyan életet veszélyeztető helyzetben (artériás vérzés elállítása), ahol kulcsfontosságú szerepe volt a mentőhívásnak. Egészségügyi tapasztalattal rendelkezvén, úgy gondoltam, hogy felhívom most erre a figyelmet, mert ez a hívás ÉLETEKET MENTHET!
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Irány Pozsony!

Programok
utazás Pozsony nyár
Nincs is annál jobb, mint felfedezni a világot. Most bemutatok egy kis gyöngyszemet, ahova érdemes ellátogatni. Irány Pozsony!
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo 21 feladat a nyárra!

Aktuál
nyár meleg tippek
Néhány fontos nyári feladat és teendő, melyeket nem szabad kihagyni és elfelejteni!
Bővebben