2022-01-28 19:38:51, Boldog névnapot Károly,Karola !
Kereés az oldalon

Hashtag Magazin mini logo Interjú a San Lazaro Állatvédő Alapítvánnyal

"Nekünk nem lenne élhető az életünk, ha elmennénk a szenvedő állatok mellett."

Hashtag Magazin mini logo Dante Alighiheti (el, amit látott)

Művészet
Dante pokol isteni
Közben a klotyón hatalmas fing dörren, Undorodva jajgattak leányai, Ezt nyugtázva Jani bá’ nagyot böffen. Folyt és folyt szüntelen a kőbányai, Itta, itta azt Anti bá’ vedelve, Röhögtek rajta rút haverjai.

Hashtag Magazin mini logo Az értékek válságáról, és az értékmentők feladatáról

Művészet
írás alkotás művészet
Az alkotómunkával önmagunk földi küldetésének beteljesítésén kívül ez az, ami bennünket meghatároz, ez ellen alkotunk. Írunk, festünk, katákat járunk, olvasunk, művelődünk, filozofálunk, igyekszünk magunkat, és a környezetünket inspirálni, az igény magvai elültetni, hogy aztán erős fává növekedjenek, amely tavasszal nyíló virágokkal, nyáron pedig piros gyümölcsökkel örvendeztet minket, hogy aztán a szellem gyümölcsének ízét akár évszázadokig megtartó nemes nedűként élhessen tovább...

Kőhidi-Kovács Brigitte cikkei rovat

Hashtag Magazin mini logo Csak színház és más semmi!

Filmajánló
Csak színház és más semmi sorozat ajánló ajánló
A csak színház és más semmi első évada egy színház mindennapjaiba kalauzol el bennünket és betekintést nyerhetünk általa a kulisszák mögé. Egy szakaszt láthattunk az olvasópróbától a premierig. Persze mind ezt különböző csavarokkal, ármánnyal, szerelemmel és irigységgel fűszerezve.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Napjaink harcai

Pszicho
előítéletek megbélyegzés nők
Mikor olvastam, hogy mi is a márciusi havi téma elkezdett kattogni az agyam miről is írhatnék nektek. Ezt a két szót láttam: szélsőségek, megbélyegzés. Aztán eszembe jutott a megbélyegzés kapcsán, hogy vannak esetek, amikor hátrány, ha nő vagy. Vagy csak gondoljunk bele a szőke nős viccekbe. Nem hinném, hogy valóságos alapja van, de akkor ki kreálta? Kinek köszönhetjük az előítéleteinket?
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Süssünk gofrit!

A gofri egyszerűen elkészíthető, isteni és mindenki szereti! Egy hétvégi reggelen, akár meg is lephetjük kedvesünket egy ilyen reggelivel.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Leszel a Valentinom?

Aktuál
valentin nap Bálint nap szerelem
Itt a nyakunkon a Valentin nap. A boltok, reklámok azt sugározzák, vegyünk valamit, lepjük meg valamivel kedvesünket. Ezen a napon február 14-én mondjuk el, hogy mennyire szeretjük a másikat.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Új év! Új élet?

Aktuál
új év új élet aktuális
Az évnek e szakaszában már túl vagyunk általában az elmúlt időszakban történtek kiértékelésével. Végig gondoljuk, mi is történt velünk az elmúlt 365 napban.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Bejgli variációk

Fakanál vagy habverő?
gluténmentes beigli gluténmentes beigli
A karácsony egyik elengedhetetlen sütije a bejgli. Ki ne szeretné? Nagymamáink mindig azzal (és még sok más finomsággal) vártak bennünket.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Miről is szól a karácsony?

De mi is valójában a karácsony? A szeretet ünnepe? Vagy Jézus születéséé? Vagy csak egy nap, amikor összegyűlik a család?
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Advent itthon

ProgramokÚtikönyv
első advent adventi vásár pécs
Közeledik a karácsony, hiszen az első adventi gyertyát a mai nap gyújtjuk meg. Ilyenkor mindig olyan jó érzés tölt el! A családomra gondolok, barátaimra, akikkel ilyenkor együtt ünneplünk.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Őszi séta Prágában

E havi témánk a mámor. Sokat gondolkoztam, hogy a szó kapcsán melyik várost tudnám bemutatni nektek, mert a mámor szót általában a borral párosítjuk, Prága pedig inkább a söreiről híres. Aztán mégis úgy döntöttem, hogy Prágát „hozom el” számotokra, hiszen mámoros lehet egy őszi romantikus séta is.
Bővebben