2024-05-28 05:16:36, Boldog névnapot Emil,Csanád !
Kereés az oldalon

Hashtag Magazin mini logo Interjú a San Lazaro Állatvédő Alapítvánnyal

"Nekünk nem lenne élhető az életünk, ha elmennénk a szenvedő állatok mellett."

Hashtag Magazin mini logo Dante Alighiheti (el, amit látott)

Művészet
Dante pokol isteni
Közben a klotyón hatalmas fing dörren, Undorodva jajgattak leányai, Ezt nyugtázva Jani bá’ nagyot böffen. Folyt és folyt szüntelen a kőbányai, Itta, itta azt Anti bá’ vedelve, Röhögtek rajta rút haverjai.

Hashtag Magazin mini logo Az értékek válságáról, és az értékmentők feladatáról

Művészet
írás alkotás művészet
Az alkotómunkával önmagunk földi küldetésének beteljesítésén kívül ez az, ami bennünket meghatároz, ez ellen alkotunk. Írunk, festünk, katákat járunk, olvasunk, művelődünk, filozofálunk, igyekszünk magunkat, és a környezetünket inspirálni, az igény magvai elültetni, hogy aztán erős fává növekedjenek, amely tavasszal nyíló virágokkal, nyáron pedig piros gyümölcsökkel örvendeztet minket, hogy aztán a szellem gyümölcsének ízét akár évszázadokig megtartó nemes nedűként élhessen tovább...

Radnai Dániel cikkei rovat

Hashtag Magazin mini logo Addig is olvasunk (Bödőcs Tibor: Addig se iszik, 2017)

Film-Színház-Muzsika
Bödőcs Tibor humor paródia
Talán nem az év legnagyobb magyar irodalmi eseménye (várom a további ötleteket), de bizonyosan a hazai humorista társadalom legnagyobb ünnepe Bödőcs Tibor első kötetének, az Addig se iszik című irodalmi paródiagyűjteménynek megjelenése.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Fejezetek az 50 éves magyar pop történetéből – 6. rész: 1972

Talán túl sokszor teszek hasonlóan elfogultnak és bombasztikusnak tűnő megjegyzéseket, de ezúttal is le kell szögezzem: az 1972-es év (hasonlóan talán az 1968-ashoz) rendkívül fontos határköve (amolyan korszakváltás előtti végpontja) a magyar beatnek.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo 45 év után Pompeji romjain

Szeptember 15-én mutatták be szerte a világon, így Magyarországon is David Gilmour, a legendás Pink Floyd énekes-gitárosának koncertfilmjét, a Live at Pompeii-t (2017), mely a zenész tavaly júliusban adott koncertjét örökítette meg.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Magyar dal nélkül

Művészet
Presser Gábor magyar könnyűzene beat
"...a 21. században úgy tűnik, a lélek, az örökség, a hagyomány újraélése csak akkor lehetséges, ha elegendő szponzor, multi-level marketing szakértő és minden hájjal megkent befektető jelentkezik a kultúra őrének. A „szép” csak akkor lehet „jó” is, ha rövid időn belül materiálisan is hasznosul: ha nem termel azonnali fizetőképes keresletet és elementáris önmagára irányuló igényt, ugyanott végzi, ahová a balatoni lángossütők a fáradt olajat öntik kétnaponta vagy jobb esetben esténként."
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Rögzített történelem (Majnik László: Barázdák között, 2017)

Idén tavasszal újabb nagyigényű – és ahogy a könyvajánlókban említeni szokás – „hiánypótló” kiadvánnyal gazdagodott hazánk pop-irodalma, Majnik László, eme kiváló tollú, ismeretlen zenebarát, hobbi-publicista első kötete által.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Fejezetek az 50 éves magyar pop történetéből – 5. rész: 1971

1971-ben a magyar könnyűzenében is hivatalosan megkezdődik a „supergroup”-ok időszaka, mikor is a már hírnévre szert tett együttesek, alkotóműhelyek hétpróbás zenészei − új utakat, formát és tartalmat, valamint célokat és közönséget kutatván − vándorlásba fognak.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo A film szép és szabad (Bokor Pál: A film mint mozgás, 2015)

KönyvajánlóMűvészet
Bokor Pál film filmművészet
Rendhagyó és mind pusztán ismeretszerző, mind tudományosan alapozott érdeklődésre számot tartó kötettel gazdagodott tavalyelőtt, 2015-ben a magyar filmtudomány: Bokor Pál A film mint mozgás c. vastag kötetével. A „Gondolatok a film szépségéről és szabadságáról” alcímet viselő könyv, ha nem is hiánypótló kiadvány a tudományterület hazai közegében, mégis kuriózum: az elmúlt évtizedek legnagyobb terjedelmű általános, ismeretterjesztő filmesztétikája.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Fejezetek az 50 éves magyar pop történetéből – 4. rész: 1970

Sok szempontból, nem csak a magyar popzene történetében mérföldkő 1970. Ebben az évben jelenik meg a Beatles utolsó albuma, a korábbi kiadatlan felvételeket vegyítő egyetlen slágercím mögé zsúfoló Let It Be (1970), melynek kiadása után az élő legendává vált brit zenekar fel is oszlik.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo 52 év dalban, szövegben

KönyvajánlóMűvészet
Bródy János beat szöveg
Idén júniusban jelent meg – egy hosszasabb késői, ámde rendkívül termékeny alkotói periódus lezárásaként mintegy – Bródy János összes eddigi (azaz 1965 és 2017 között írt) dalszövegeinek gyűjteménye, az "52 év dalszövegei" című könyv.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Fejezetek az 50 éves magyar pop történetéből – 3. rész: 1969

Művészet
Illés Metro Omega
A magyar beat (s majd pop) korai történetét végigtekintve az 1969-es év sokkal szabályszerűbb, a megelőző intézményes struktúrába beleilleszthető periódus volt, mint amilyen lesz az 1970-től meginduló átalakulási folyamat.
Bővebben