2023-02-07 19:34:20, Boldog névnapot Tódor,Rómeó !
Kereés az oldalon

Hashtag Magazin mini logo Interjú a San Lazaro Állatvédő Alapítvánnyal

"Nekünk nem lenne élhető az életünk, ha elmennénk a szenvedő állatok mellett."

Hashtag Magazin mini logo Dante Alighiheti (el, amit látott)

Művészet
Dante pokol isteni
Közben a klotyón hatalmas fing dörren, Undorodva jajgattak leányai, Ezt nyugtázva Jani bá’ nagyot böffen. Folyt és folyt szüntelen a kőbányai, Itta, itta azt Anti bá’ vedelve, Röhögtek rajta rút haverjai.

Hashtag Magazin mini logo Az értékek válságáról, és az értékmentők feladatáról

Művészet
írás alkotás művészet
Az alkotómunkával önmagunk földi küldetésének beteljesítésén kívül ez az, ami bennünket meghatároz, ez ellen alkotunk. Írunk, festünk, katákat járunk, olvasunk, művelődünk, filozofálunk, igyekszünk magunkat, és a környezetünket inspirálni, az igény magvai elültetni, hogy aztán erős fává növekedjenek, amely tavasszal nyíló virágokkal, nyáron pedig piros gyümölcsökkel örvendeztet minket, hogy aztán a szellem gyümölcsének ízét akár évszázadokig megtartó nemes nedűként élhessen tovább...

Keszler Zsófia cikkei rovat

Hashtag Magazin mini logo Természetben eltöltött idő terápiás céllal

Lelki Pillér
természet erdő relaxáció
Milyen jó dolog néha kiszakadni a megszokott városi környezetünkből és elrejtőzni egy csendes nyugodt helyre, ahol az autók zaja helyett a madarak csicsergése és a víz csobogása hallatszik, a képernyő helyett a zöld fű és a fák lombjai adják a kilátást, és a növényektől tiszta levegőhöz juthatunk a szmog után. Mindannyian vágyunk arra, hogy visszatérünk abba a környezetbe, amitől az évek során jelentős mértékben elszakadtunk.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Öt dolog, amit a gyerekektől tanulhatunk

Nem tabu
gyermek tanulás életmód
Volt alkalmam sok időt gyermekek társaságában tölteni és megfigyelni, hogy, hiába lettünk felnőttként érettebbek, bölcsebbek, vannak bizonyos dolgok, amikre a gyerekek sokkal fogékonyabbak. Ők bátrabbak, önfeledtebbek és úgy általában sokkal boldogabbak és jobban tudják élvezni az életet. Felnőttkorunkra viszont már lemondunk az élet apró csodáinak megfigyeléséről, és elveszünk a rohanó világban. Azonban arra biztatok mindenkit, hogy időnként keresse meg magában a belső gyermeket
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Szabadnak születtem, de bezárva élek

Nem tabu
állatvédelem cirkusz elefánt
A cirkuszok világáról legtöbb embernek akrobatamutatványok, bohócok és egzotikus állatok jutnak eszébe. Azonban míg az emberek eldönthetik, hogy szeretnének-e cirkuszban fellépni, az állatoknak erre nincs lehetőségük. A természetellenes körülmények között élnek a szabadságuktól megfosztva, kegyetlen betanítási folyamatokkal megfélemlítve élik az életüket. Szabadnak születtek, de fogságban élnek. Egy cirkuszi elefánt történetét olvashatjátok.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Egyszerű téli fagyi a tavasz közepére

HM tippek
recept desszert télifagyi
Gyermekkorunk kedvence, a téli fagyi, egy rendkívül kedvelt édesség volt a hideg téli hónapokban. Valószínűleg mindenki emlékszik a közértekben és ABC-kben a pénztár melletti polcokon megtalálható kakaós desszertre, amely meglehetősen retro édességnek számít. A téli fagyi a hetvenes években kezdett elterjedni hazánkban. Manapság pedig már nem csak a kisboltokban, hanem cukrászdákban is fellelhető. A jó hír, hogy házilag is elkészíthetünk egy feltehetően ízletesebb verziót.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Nem leszel rossz ember azért, mert nemet mondasz

Nem tabu
nemet mondani önértékelés megfelelés
Ismerős számodra az a helyzet, amikor nem tudod kifejezésre juttatni azt, amit valójában szeretnél, vagy gondolsz, inkább elnyomod magadban? Rengeteg olyan körülmény adódik, amikor az ember egyszerűen képtelen nemet mondani, még úgy is, hogy tudja, hogy szükségszerű lenne, mert háttérbe szorulnak a saját érdekei és boldogsága.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Dolgok, amiket érdemes átgondolni a célkitűzéseink előtt

HM tippek
életmódváltás célok fejlődés
A január általában sok ember számára a célkitűzések, a megújulás hónapja. Bár tervezni és változtatni életmódunkon nem csak ekkor lehet, mégis sokan szeretnének ilyenkor tiszta lappal kezdeni, fogadalmakat tenni, amelyeket egyesek komolyan vesznek, mások kevésbé. Most már javában benne vagyunk az új évben. Ilyenkorra akadnak jó páran, akik nehezen tartják fent a kezdeti lelkesedést.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo A karácsonyi vásárok különleges hangulata

Elv/érzek
advent karácsony karácsonyi vásár
Az adventi és karácsonyi időszakhoz maradéktalanul hozzátartozik a vásárok hangulatos kivilágítása, a főtereken áradó a gyermekkor ízeit felelevenítő fahéjas kürtőskalács illat, a gőzölgő forralt bor és puncsmámor, ami átmelegít a dermesztő hidegben, és a kis bódék érdekesebbnél érdekesebb kézműves termékei.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Egyszerűből nagyszerűt, avagy alap sütemény receptek felturbózva

HM tippek
recept gofri sütemény
Egyik kedvenc elfoglaltságom a süteménykészítés illetve dekorálás. Amellett, hogy egy nagyon jó kreatív hobbi, nagy örömet okoz, mikor a barátok, családtagok, ünnepeltek jóízűen fogyasztják el az általam készített látványos finomságokat, és nekem szegezik a kérdést: Mikor sütsz még ilyet?
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Élni vagy csak túlélni

Nem tabu
élni vagy túlélni erő fejlődés
Élni vagy csak túlélni? Van különbség. Egy mélypontot követően megfogalmazódott bennem, hogy amikor valamilyen nehézségbe ütközök, gyakran hasonló gondolatok fordulnak meg a fejemben: „Csak éljem túl ezt az időszakot,”
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Egy búcsú, amit mindig félbehagytam

Elv/érzek
búcsú szerelem érzelmek
Már régóta érlelődik bennem és egy ideje tudatosult is, hogy el kellene engednem téged. Az agyam márfelfogta és tudja, de a szívem még nem érti. Lehet, még sokszor össze kell törni ahhoz, hogy végre megérts. Aztán összerakhassam és mehessek tovább, hátrahagyva téged. Nem hibáztatlak. Én hibáztam, és hibázok folyamatosan, többek között azzal, hogy így ragaszkodom hozzád. Ragaszkodom. Pedig te már tudattad ve
Bővebben