2023-03-31 22:01:14, Boldog névnapot Árpád !
Kereés az oldalon

Hashtag Magazin mini logo Interjú a San Lazaro Állatvédő Alapítvánnyal

"Nekünk nem lenne élhető az életünk, ha elmennénk a szenvedő állatok mellett."

Hashtag Magazin mini logo Dante Alighiheti (el, amit látott)

Művészet
Dante pokol isteni
Közben a klotyón hatalmas fing dörren, Undorodva jajgattak leányai, Ezt nyugtázva Jani bá’ nagyot böffen. Folyt és folyt szüntelen a kőbányai, Itta, itta azt Anti bá’ vedelve, Röhögtek rajta rút haverjai.

Hashtag Magazin mini logo Az értékek válságáról, és az értékmentők feladatáról

Művészet
írás alkotás művészet
Az alkotómunkával önmagunk földi küldetésének beteljesítésén kívül ez az, ami bennünket meghatároz, ez ellen alkotunk. Írunk, festünk, katákat járunk, olvasunk, művelődünk, filozofálunk, igyekszünk magunkat, és a környezetünket inspirálni, az igény magvai elültetni, hogy aztán erős fává növekedjenek, amely tavasszal nyíló virágokkal, nyáron pedig piros gyümölcsökkel örvendeztet minket, hogy aztán a szellem gyümölcsének ízét akár évszázadokig megtartó nemes nedűként élhessen tovább...

Németh Klaudia cikkei rovat

Hashtag Magazin mini logo A ruhák börtönében

Pszicho
molett nyár pcos
A nyár szele kellemesen kap bele a hajamba. A laza hosszú türkizkék nyári ruhám libben a szélben és a testemet simogatja a kellemes anyaga. A magassarkúmban dívaként vonulok végig a tökéletes sminkemben a város platánjainak árnyékában. A szemek rám tapadnak és el sem hiszi a tömeg, hogyan csinálom. Hisz' annyira tökéletes vagyok és annyira nyári. Igazi nyári gyerek, aki a negyven fokban megszületve leküzdötte a nyár hátrányait és tündököl benne. Pont így képzelem el a nyarakat.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Gluténmentes kosárkák

Fakanál vagy habverő?
gluténmentes gluténmentes recept recept
A gluténmentes dolgok meglehetősen hamar kitudnak száradni, olyanok lesznek mint a fűrészpor. Ez pedig fokozottan igaz, akkor ha magliszteket használsz és nem jól találod el az arányokat. Mivel sokszor nincs idő kísérletezésre, és a macerás műveletekre, amit a mentes tészta hoz magával így egy napon megszületett ez a remek recept, amit rendszeresen elkészítek.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Ballagó Ballagók

Aktuál
ballagó diák ballagás iskolai évzáró
Jól emlékszem, még akkor is, ha lassan 8 éve lesz, hogy milyen volt a ballagásom. A nyolcadikos ballagásomat megelőző este még cserepeket pakoltunk, hogy a házon kész legyen a tető. A ballagás napján pedig életem első magassarkújában fájdalmas gyönyörűséggel totyogtam végig az általános iskola termeit, az összes csokorral, amit kaptam. Egyet sem adtam le, mert mindre büszke voltam, mindet imádtam és mind gyönyörű volt. Több mint 30 csokrom volt. Ott volt a családom, a barátaim, a szomszédok, az
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Alternativ gm piskóták

Fakanál vagy habverő?
piskóta gluténmentes piskóta cukormentes piskóta
A piskóta készítés a megszületett lány gyermek első sikerei között szerepel. Az "én sosem teszem be a lábam a konyhába" férfi első valódi teljesítménye. Azonban ha az embert megfosztják bizonyos összetételektől, akkor hamar elmélkedésbe kezd. 18 évesen derült ki a gluténérzékenységem. Egy napon pedig jött az érzés, hogy enni kellene valami sütit. Én naiv, pedig azt hittem a piskóta készítés ugyanannyira egyszerű mentesen is, mint a búzás kis barátja. Nem az!
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Felnőtt fejjel az iskolapadban

Pszicho
felnőtt képzés okj-s képzés pénzügy
Nevetve szürcsölöm a ligt kólát a gyros mellé az étterem teraszán. Semmi dolgom ma már. Nem rohanok és abszolút ráérek egy csajos délutánra. Bár a kosztüm már kicsit frusztrál, de élvezem, hogy ma minden vásárláshoz jár a blokk is. Biztosan ellenőrnek néztek. Az eső kicsit szemerkél, de engem ma ez sem érdekel. Nem sietek! Hisz' ráérek. Bár fel sem fogom még talán. Egy időre kiszakadtam az iskolapadból. Még akkor is ha ez csak rövid időre szól.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Mi a szerelem?

Pszicho
szerelem mi a szerelem igazi
Mi a szerelem? Éveken át akartam rá választ találni, megérteni a megérhetetlent. Felfogni valamit, ami kézzel meg nem fogható, valamit ami körülírhatatlan, megmagyarázhatatlan.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Az írás mint gyógyeszköz

Pszicho
írás írás szeretete blogger
Néha leblokkol az agyam és annyi minden kavarog benne, hogy abból semmi értelmes nem akar kisűlni. Nincs ihlet, nincs semmi ötlet és csak ülök a klaviatúra előtt és azon tűnődök, hogyan lesz mára is cikk. Noh nem mintha ez valaha is kényszer lett volna a számomra, így hát erről írok ma nektek. Honnan jött az írás szeretete?
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo (M)utat

Pszicho
vezetés rutintalanség autóvezetés
Soha többé nem indulnék útnak úgy, hogy egy éve nem vezettem. Sötét van, amiben még szintén nem vezettem. A kocsi, amit vezetek lassan kihullik alólam és mellettem egy olyan személy ül, akinek még ennyi tapasztalata sincs a vezetésben, mint nekem.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo #mutimiteszel_fitt

Pubi
instagram életmód életmódváltás
Az instagram egyre nagyobb felületeket hódít meg és manapság sok életmód blogger már nem is a facebookot használja elsősorban az emberekhez való eljutáshoz. Így van ez aprócska hazánkban is. A magyar instabloggerek pedig hatalmas motivációval bírnak és jelentős sikereket érnek el folyamatosan. Azt hiszem nincs nagyobb motiváció annál, mint mikor az ember húsvér embereken látja a sikert. Így hát összeszedtem nektek a számomra 5 legmeghatározóbb "instalányt".
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Irány a nyár

Aktuál
nyár nyári szünet pihenés
Bár sokunk még nem lát át a tankönyvek tengerén és el sem hiszi, hogy a szemébe érkező fénysugár a könyvek között az udvar felől jött. Azért megsúgom, hogy itt a nyár! Az a nyár, ami meglehetősen nehezen akart ideérni. Vagy csak nekem tűnt úgy, hogy elmaradt a tavasz és 2 hete még tél volt?
Bővebben