2023-06-01 11:03:49, Boldog névnapot Tünde !
Kereés az oldalon

Hashtag Magazin mini logo Interjú a San Lazaro Állatvédő Alapítvánnyal

"Nekünk nem lenne élhető az életünk, ha elmennénk a szenvedő állatok mellett."

Hashtag Magazin mini logo Dante Alighiheti (el, amit látott)

Művészet
Dante pokol isteni
Közben a klotyón hatalmas fing dörren, Undorodva jajgattak leányai, Ezt nyugtázva Jani bá’ nagyot böffen. Folyt és folyt szüntelen a kőbányai, Itta, itta azt Anti bá’ vedelve, Röhögtek rajta rút haverjai.

Hashtag Magazin mini logo Az értékek válságáról, és az értékmentők feladatáról

Művészet
írás alkotás művészet
Az alkotómunkával önmagunk földi küldetésének beteljesítésén kívül ez az, ami bennünket meghatároz, ez ellen alkotunk. Írunk, festünk, katákat járunk, olvasunk, művelődünk, filozofálunk, igyekszünk magunkat, és a környezetünket inspirálni, az igény magvai elültetni, hogy aztán erős fává növekedjenek, amely tavasszal nyíló virágokkal, nyáron pedig piros gyümölcsökkel örvendeztet minket, hogy aztán a szellem gyümölcsének ízét akár évszázadokig megtartó nemes nedűként élhessen tovább...

Németh Klaudia cikkei rovat

Hashtag Magazin mini logo Merj végre szeretni!

PubiPszicho
félelem párkapcsolat hogyan nyissak mások felé
Megértem a továbblépésre. Szilveszter éjjelén nem csak az óra mutatója billent át, hanem az én lelkemben is valami átkattant. Megérkezett a rég várt érzés: elindulok előre és nem vagyok hajlandó többet hátranézni.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Hontalan tél

Pszicho
hajléktalan előítélet tél
Ropog a tűz. Érzem, ahogy a fagyos lábujjaim szépen sorban kiolvadnak. A frissen mosott ruha citrus-illata megtölti a teret. A bőrfotel és a vastag, kék takaró ölelése újra és újra álomba szenderít. Érzem, ahogy felmelegszik a testem, és a hajam is száradni kezd. Végigsimítok az arcomon. A borotva megsértette, de nem számít. Újra érzem a bőröm puhaságát és a serkenő tüszők szúrását… … majd egy pillanattal később felriadtam.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo A lélek: gyilkos

Pszicho
rákellenes világnap Magyar Rákellenes Liga negyedig pillér
Nem érted, hogy semmit sem érek, hogy hiába adok tanácsot, hiába írok fel neked gyógyszereket! Semmit sem érek, ha te nem teszed rendbe a lelkedet! Nem számítanak a szavaim, a gyógyszerek, addig még a lelked nincs rendben! Fogd fel, hogy nincs gyógyulás ameddig az agyadban nem dől el, hogy rendbe akarod hozni az életedet!- mondta az orvosom.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo #Újrakezdés

Pubi
újrakezdés gyerekkor felnőttkor
Ezek a dolgok inspiráltak és hoztam meg a döntést: A februári téma a Hashtag Magazinnál az újrakezdés lesz. Elvégre a magazin is újrakezdte. Átalakult. Régi írók mentek és újak jöttek. Úgy néz ki együtt is újrakezdtük, és bízunk abban, hogy azonosultok majd a változással.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Szétszakított Karácsony

Pszicho
karácsony elvált szülők
Kigyúltak a fények. A város színpompás ragyogásba kezdett. Az emberek összetömörülve, forralt bort szürcsölve álltak a téren a magas ezüstfenyő mellett.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Gyermekkorunk telei

Aktuál
gyermekkor tél
Reccsenés. Azt hiszem, az udvarról jött a hang. Még csak hajnali négy van. Mi történhetett odakint? Félek, de meg kell néznem. Kimászok a meleget nyújtó takaró alól, megkeresem a szőrös mamuszom és belelépek. Halkan megyek az ablakhoz és időzök kicsit még a sötétítő függöny előtt. Egyedül vagyok. Minden bátorságomat összeszedem, és lassan elhúzom a sötétkék függönyt. A látvány megdöbbent, hirtelen nem tudom, mit is gondoljak.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Érdekességek a Mikulásról

Aktuál
Mikulás december 6
Minden évben eljön ez a nap, ami a gyerekek egyik legjobban várt napja. A Mikulásnak írt levelekre, az esti tej és keksz előkészítésére, a cipőtisztításra én is jól emlékszem. December 5-e az egyik leghosszabb éjszaka volt évekig az életemben, de soha sem sikerült meglesnem a saját Mikulásom. A Télapó azonban jóval több érdekességet hordoz magában, mint azt elsőre gondolnánk.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Az anyaság döntés kérdése

Pszicho
betegség anyaság család
Minden ember életében eljön egy pont, amikor hatalmas változások elé néz. Ennek az oka lehet szerelmi csalódás, valakinek az elvesztése, barátságok felbomlása vagy egész hétköznapi dolgok, amik más belátásra bírják őket. Az én életemben is volt egy hatalmas változás. Egy olyan trauma, aminek köszönhetően előtört a karrierista lány mögül egy ősi ösztön, hogy egyszer én is édesanya szeretnék lenni.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Réku receptje után szabadon

Fakanál vagy habverő?
Diétás gluténmentes banánkenyér Diétás gluténmentes
Réku banános - bögrés sütije engem is megihletett, a mostani recept viszont glutén- és laktózmentes. Ha esetleg a tojásra is érzékeny vagy, cseréld ki azt egy kanál lenmaglisztre és egy kis vízre.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Három lélek, egy barátság

PszichoPubi
barátság igaz barátság
Az életünknek vannak pontjai, amik nélkül teljesen üresek lennénk. Nem tudom elképzelni az életem a családom, az önmegvalósítás, hobbik, munka, szerelem nélkül, de a mindennapjaim egész biztosan teljesen üresek lennének barátok nélkül. Igen, a barátok az ember választott családja.
Bővebben