2022-06-26 06:13:58, Boldog névnapot János,Pál !
Kereés az oldalon

Hashtag Magazin mini logo Interjú a San Lazaro Állatvédő Alapítvánnyal

"Nekünk nem lenne élhető az életünk, ha elmennénk a szenvedő állatok mellett."

Hashtag Magazin mini logo Dante Alighiheti (el, amit látott)

Művészet
Dante pokol isteni
Közben a klotyón hatalmas fing dörren, Undorodva jajgattak leányai, Ezt nyugtázva Jani bá’ nagyot böffen. Folyt és folyt szüntelen a kőbányai, Itta, itta azt Anti bá’ vedelve, Röhögtek rajta rút haverjai.

Hashtag Magazin mini logo Az értékek válságáról, és az értékmentők feladatáról

Művészet
írás alkotás művészet
Az alkotómunkával önmagunk földi küldetésének beteljesítésén kívül ez az, ami bennünket meghatároz, ez ellen alkotunk. Írunk, festünk, katákat járunk, olvasunk, művelődünk, filozofálunk, igyekszünk magunkat, és a környezetünket inspirálni, az igény magvai elültetni, hogy aztán erős fává növekedjenek, amely tavasszal nyíló virágokkal, nyáron pedig piros gyümölcsökkel örvendeztet minket, hogy aztán a szellem gyümölcsének ízét akár évszázadokig megtartó nemes nedűként élhessen tovább...

Németh Klaudia cikkei rovat

Hashtag Magazin mini logo Egy pillanat műve volt

Pszicho
gyász halál. Felgyő autóbaleset
Van egy mondás az idő erejéről. Mert az időnek hatalmas ereje van. Nincs felette hatalmunk. Ha megállítanánk, sem vagyunk képesek rá és vissza sem fordíthatjuk. Nincs újabb lehetőség, nincs megismételt pillanat. Csak az idő van, ami megállíthatatlanul halad előre és nem kérdezi, hogy nekünk jó-e így.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Mikor a kártyavár összedől

Pszicho
kártyavár 1993-as film a kártyavár összedől
A szimbólumok valahogy mindig is fontos szerepet töltöttek be az életemben. Ezeket a szimbólumokat régről hozom, még a gyerekkoromból. A sárgarózsa mindig a nyugalmat, a család erejét és az erőt jelenti számomra. A kártyavár pedig az instabil életet, amiben mindannyian élünk. Utóbbit pedig most "papírra" vetem nektek.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Úgy lennék még

Pszicho
Úgy lennék még vágyak érzések
Úgy lennék még gyerek, ki... De nem vagyok, mert felnőttem.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Kettős mérce, avagy női egzisztencia

Pszicho
anyaság dolgozó anya többgyerekes anya
Már nem élünk az őskorban, tovább léptünk a középkoron is, de sokszor érzem, hogy a XXI. században még mindig nem elég a változás a női létet illetően. Soha nem voltam feminista és semmilyen szélső nézetet nem vallottam. Viszont a bőrömön már elég sok negatív diszkriminációt tapasztaltam meg. Úgy döntöttem hát, neki vágok és megírom ezt a cikket, amiben kiosztok mindenkit és bebizonyítom, hogy én is jobban tudom mint te, hisz' te is jobban tudod, mint én.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo A csend beszél tovább

Pszicho
halál elvesztett apa elvesztett szülő
Csend van. Az egyetlen, ami ma este körül ölel a hideg szobában. A csend pedig régi ellenségem. Hisz' nem tudok mit kezdeni a hatalmával, a megfoghatatlanságával és azzal, amit maga után hagy. A csend az egyetlen, ami sokszor tönkretett. Mindig is szavakat akartam, tetteket és életet. A csend pedig sosem volt egyik sem. Ez a csend pedig nem bennem van. Nem a távoli kutyaugatásban, nem az óra kattogásában. A csend bennem él, mint egy űr. Ahol nincs semmi, még légmozgás sem. Ez az üres végtelen. E
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Kis kupac nagy gubanc

Bűvös 7es
minimalista otthon tudatos életmód felhalmozott kacatok
Manapság egyre népszerűbb a tudatos életmód. Aminek már nem csak a táplálkozás, a rendszeres mozgás a része. Egyre elterjedtebb a környezetkímélés pl. szelektív hulladékgyűjtés, vagy újrahasználható, környezetbarát tasakok használata műanyag zacskók helyett, sőt a tudatos vásárlás azért, hogy minél kevesebb felesleges szemetet termeljünk. Az új "őrület" pedig a minimalista életmód. Engem pedig minden érdekel, ami újdonság. Nem azért mert divatos vagyok, hanem mert szeretek tájékozódni.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Apja lánya

Pszicho
édesapa család elvált szülk
Lassan egy éve lesz, hogy képletesen bekopogtam az ajtón és azt mondtam, hogy én újra itt vagyok és nem akarok többet elmenni. Nehéz döntés volt és kegyetlen összetett. Nem voltam biztos, hogy ez jó nekem. Nem voltam biztos abban, hogy bízok abban, hogy menni fog. De azt éreztem, ezt kell tennem. Érdekes játékos az élet és a döntés pillanatától minden csak arról szólt, hogy jól döntöttem. Lassan egy éve érzem úgy, hogy visszakaptam az édesapám!
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Féláras fagyi és dupla élvezet

Bűvös 7es
fagyi világnapja május 8 a fagyi világnapja fekete fagyi
Május 8-a a világ legcsodálatosabb ünnepe. A fagylalt világnapja! Magam sem értem miért nem munkaszüneti nap ez, hogy ilyenkor útnak eredve körbejárhassam a környék minden fagyizóját és élvezhessem csak a hűs kesernyés ízeket és az édes krémes fagylaltokat.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Egyedül anya

Pszicho
anyaság egyedülálló anya anya gyerek viszony
Nem csak azért vagyok hálás az anyámnak, mert felnevelt, elviselt hanem azért mert olyanná válhattam részben, mint ő. A világ a mi kapcsolatunkat érthetetlennek éli meg. Mert nekem ő nem szimplán az édesanyám. Sokkal több ennél! Ő a legjobb barátom, a támaszom, a példaképem és a hitem az életben. Mindeközben pontosan ugyanez vagyok neki én is! Ezt pedig nem mindenki nézi jó szemmel.
Bővebben

Hashtag Magazin mini logo Vizsgára fel!

Bűvös 7es
vizsgadrukk tippek tanuláshoz tippek tanuláshoz az utolsó napra
Itt van! Megérkezett a kicsit sem várt vizsgaszezon! A gyomrunk görcsben, az agyunk kavarog, nem tudunk koncentrálni, pánikolunk és a párnánk alá rakott könyvtől várjuk, hogy a betűk kússzanak az agyunkba és próbálják magukat megtanulni!
Bővebben